Siirry pääsisältöön

Mikä ihmeen HEVARI? -demoa HEVARIsta järjestettiin Helsingissä

Tänään pidettiin Helsingissä lyhyt demo HEVARIsta Aspa-säätiön ja palveluiden esimiehille sekä Mielenterveyden keskusliiton kouluttajille. Paikalla oli kaiken kaikkiaan 18 työntekijää kuuntelemassa meidän demoa. Demossa avattiin mitä HEVARI on ja minkä takia kannattaa kouluttaa Aspan asumispalveluntyöntekijöitä tämän työmenetelmän käyttämiseen.



Demossa kerrottiin paikalla olleille, mitä HEVARI sisältää, miten se rakentuu, mitä ohjaajalta vaaditaan, minkälaisia nuoria ryhmissä on ollut mukana ja minkälaista palautetta olemme nuorilta saaneet. Nostimme esille millä tavalla nuoret ovat kertoneet mitä hyötyä ryhmästä oli heille ja mitä havaintoja ohjaajana ryhmästä ja ryhmäläisistä on tehty. Pidimme tärkeänä asia kertoa myös nuorten näkökulmaa, palautetta ja osallisuutta myös työmenetelmän kehittämiseen. Nuoret ovat voineet tuoda ryhmissä omaa näkökulmaansa ja mielipiteensä esille. 

Jokainen on saanut tulla ryhmään sellaisena kuin on ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on!




Demossa nousi esille hienoa keskustelua työntekijöiden keskuudessa ja HEVARI sai todella hyvää palautetta paikalla olleilta. HEVARI on työmenetelmänä uudenlainen jossa lähdetään nuori edellä ja panostetaan paljon siihen, että nuori tulee kohdatuksi ja kuulluksi yksilöllisesti vaikka ryhmätoiminnasta on kyse. HEVARI harjoitteista teetimme myös paikalle oleville, että se saavat pientä tuntumaa siihen mitä nuoret tekevät ryhmässä. Harjoituksena toteutimme muun muassa hahmoharjoituksen ja "Minä ja mun tunteet".




Näistä muutamista harjoitteista saimme hyvää palautetta. Esimerkiksi hahmoharjoitteesta pidettiin kovasti, että siitä ollaan kehitelty uudenlainen versio ryhmään ja enemmän toiminnallisempi, eikä ole pelkästään paperi-kynä-työskentelyä. HEVARI ryhmissä hahmoharjoitus tehdään jokaisella kerralla seinällä olevaan puuhun, irrallisten hahmojen kanssa. Nuoret valitsevat fiilistä kuvaavan hahmon aina jokaisen kerran alussa ja hahmon valintaa voi halutessaan nuori avata.

"Nousi mielenkiintoisia havaintoja itsestä jo näin lyhyellä ajalla." -MTKL:n kouluttaja tunne harjoitteesta

Näytimme myös ensimmäistä kertaa demossa HEVARI videon johon on koostettu nuorilta ja ohjaajilta saatua palautetta sekä nuorten tekemät voimakuvat ryhmissä. 


Tästä päivästä saimme myös positiivista palautetta ja kaikki aikoi markkinoida kevään koulutuksia työntekijöille ja yhteistyökumppaneille! 


Itse HEVARIsta tulee täysin oma blogi kirjoitus piakkoin joten pysy kuulolla ja mukana meidän somessa! 


PS. Hyvää tasa-arvon päivää kaikille!!


<3:llä Johanna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla! Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa! Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiim

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

  Heippa! Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :) Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi. Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työ

Kokemusasiantuntija Jenni esittäytyy

Moi!  Minä olen Jenni ja toimin Omat Avaimet-projektissa kokemusasiantuntijana.  Olen 28-vuotias, asun Iisalmessa mutta olen kotoisin Lapinlahdelta. Olen välillä liiankin ylpeä savolaisuudestani ja muutaman etelässä vietetyn vuoden jälkeen halusin palata kotikonnuilleni.  Ammatiltani olen matkailupalvelujen tuottaja. Olen ollut masentunut ja ahdistunut niin kauan kuin muistan. Nyt, kun diagnoosit eivät enää huuda vakavaa, olen oppinut kääntämään sairastumiseni voimavaraksi . Masennus tulee aina olemaan osa elämääni, ja vaikka siitä toipuminen on pitkä ja raskas matka kulkea, on se mahdollista. Ei elämäni vieläkään ole jatkuvaa linnunlaulua ja ruusuilla tanssahtelua, mutta nyt vaikeat päivät eivät tunnu niin ylitsepääsemättömiltä. Niihin osaa suhtautua eri tavalla. Päädyin mukaan Omat Avaimet-projektiin ystäväni kautta. Minulla oli jotenkin ihan kauhea jumi elämässä päällä, tuntui ettei mikään asia etene mihinkään suuntaan ja jokainen päivä oli samanl