Siirry pääsisältöön

NUORI2019 -valtakunnalliset nuorisotyönpäivät Turussa

Tiistai aamupäivällä Omat avaimet -tiimi istahti junaan ja suuntana oli Turku.
Turussa oli 27.-28.3. NUORI2019 -valtakunnalliset nuorisotyönpäivät.
Tämän tiimin kanssa matka sujuu aina rattoisasti, nauraen ja töitä tehden!NUORI2019 järjestettiin Turun Logomolla ja paikalle oli saapumassa n. 1500 nuorisotyön puolella työskentelevää immeistä! Siis VAU! Mitenkä hienoa, että tapahtumaan saapuu näin paljon ammattilaisia! Samalla ajatus siitä mitenkähän järjestelyt on hoidettu tapahtumassa kun tulijoita näin paljon.. tämä pelko osoittautui kuitenkin turhaksi! Järjestelyt oli hoidettu upeasti ja paikalla vallitsi koko ajan rento ja iloinen meininki! Aivan mahtavaa!
Päivillä oli erilaisia ohjelmia numeroita joita kävimme kuuntelemassa ja katsomassa. Kävimme kuuntelemassa tutkimustietoa mm. Nuorten osallisuudesta, mitä kuuluu NEET-nuorille, miten amislaiset pärjää ja miten yhteistyötä voidaan kehittää ammattilaisten välillä. Kävimme myös kuuntelemassa nuorten omakohtaisia kokemuksia Oma plääni -valmennukseen osallistumisesta ja sen hyödyistä heidän elämään.

En rupea kertomaan nyt jokaisesta ohjelmanumerosta erikseen vaan teen kiteytyksen omista ajatuksistani. Painimme ammattilaisina samojen teemojen ympärillä ja kuulemme nuorilta samanlaista viestiä ympäri Suomea.


Hyvänä esimerkkinä se, että nuoret aikuiset kaipaavat tilaa jossa he voivat viettää vertaisten kanssa aikaa ja järjestää omatoimisesti pienryhmä toimintaa sekä syrjäytyneet/syrjäytymisriskissä olevat nuoret ovat joutuneet kokemaan muita enemmän koulukiusaamista (usein todella pitkään) ja mielenterveyden haasteet ovat yleistyneet vuosi vuodelta eikä se näytä tulevaisuudessa helpottuvan.


Nuoret jotka kokevat kuuluvansa valtavirran ulkopuolelle kokevat muita useimmin yksinäisyyttä, he ovat muita vähemmän luottavaisempia tulevaisuuteen ja kokevat, että he eivät tule kuulluksi. Aika kamalaa, eikö??!!

Uusilla tutkimuksilla nostetaan näitä asioita esille ja niistä puhutaan ja tietoa levitetään laajemmalle yleisölle, mikä pn todella tärkeää! Kaikkein tärkeimmäksi asiaksi nousee kuitenkin se mitä ME TEEMME ja mitä YHTEISKUNTA TEKEE. Siksi koin nuorisotyönpäivilla suurta iloa ja ylpeyttä siitä, että saan olla osana Omat avaimet -projektia jossa nuoria kuunnellaan ja kohdataan aidosti!


Keskiviikko iltana saimme iltajuhlassa nauttia ihanasta Ellinoorasta! Ellinoora oli lähettänyt myös viestiä Alliansin instassa mitä hän on mieltä nuorisotyöstä.

Torstaina hypättiin iltapäivällä taas junan kyytiin ja suuntana Iisalmi. Projektipäällikkö kylläkin jäi meidän seurueesta Pasilassa erilleen ja jäi ansaitulle lomalle!


Kiitoksia järjestäjille päivistä!

Kiittää ja kuittaa
Johanna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla! Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa! Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiim

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

  Heippa! Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :) Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi. Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työ

Kun pahin tapahtuu-tarina kiireellisestä sijoituksesta

  Tiedän odottaa ovikellon kilahdusta. Katson vuoroin lapsiani vuoroin kotiani. Kotiani, joka on aina merkinnyt turvaa ja jonka olen kauniiksi sisustanut. Nyt kuitenkin pelkään. Enemmän kuin koskaan ennen. Yritän rauhoitella itseäni ja työntää hätää kauemmas. Pakotan itseni rauhoittumaan, samalla kun ajatuksissani pohdin vaihtoehtoa ottaa lapset kainaloon ja lähteä niin kauas kuin mahdollista. Kurkkua kuristaa. Lapsille sanon niin rauhallisesti ja lempeästi kuin osaan, että olette varmasti huomanneet äidin olevan väsynyt ja ettei äiti ole jaksanut samoin kuin ennen. Siksi meille tulee kohta kaksi tätiä, jotka auttaa tällaisissa tilanteissa. En halua sanoa enempää ja sammuttaa pientä toivon kipinää siitä, että lapset saisivat jäädä kotiin. Samalla ymmärrän, ettei mikään sanomani tai tekemäni voi muuttaa asioiden kulkua, johon nämä vieraat kohta tulevat päätymään. Syljen suustani sanoja, joihin en itsekään usko. Se vaatii kaikki voimani. Aivan kaiken, mitä minussa on. Mutta lapset eivä