Siirry pääsisältöön

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla!

Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa!

Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiiminä tehdään. Olen reilun viikon ollut vasta tässä työssä mutta tuntuu, että olen löytänyt juuri sen oikean paikan jossa olla ja olen kyllä täynnä intoa mitä kaikkea pääsen tekemään!

Olen aiemmin työskennellyt lastensuojelun puolella kymmenisen vuotta ja sen jälkeen kun sosionomin opinnot sain valmiiksi niin pääsin heti Omat avaimet-projektiin töihin. Kerkesin projektissa olla lähes parisen vuotta ja sen jälkeen pääsin töihin Kiuruveden mielenterveysyhdistykseen, Varapäreeseen, toiminnanjohtajaksi jossa kerkesin lähes neljä vuotta olla töissä. Sitten tarjoutui mahdollisuus niin sanotusti pala juurille ja nyt olenkin mukana Omat avaimet 4you-toiminnassa. Työn ohella on useasti minulla opintoja kesken ja paljon olen itseäni lisäkouluttanut, viimeisimpänä isompi opiskelu rutistus oli YAMK-sosionomi.
Olen luonteeltani empaattinen, kuunteleva, reipas ja helposti innostuva (ideoita lentää kyllä, ja parasta on lähteä niitä viemään yhdessä eteenpäin). Tykkään työssäni ihmisten kohtaamisesta, kehittämisestä, uuden ideoimisesta ja itsensä kehittämisestä. Jokainen kohtaaminen on tärkeä ja haluan, että omassa työssäni se tulee esille. Meistä jokainen ansaitsee tulla kohdatuksi sellaisena kuin me olemme, niin hyvinä kuin huonoina hetkinä. 

Vapaa-ajalla harrasta lenkkeilyä Jussi-koiran kanssa, jalkapallon pelaamista (nykyään myös seuraan pelejä enemmän), lukemista ja ihan vaan kotosalla olemista perheen kanssa. Mulle läheiset ihmiset on todella tärkeä voimavara arjessa ja samaan aikaan tarvitsen myös sitä omaa aikaa. Omien voimavarojen tiedostaminen on meille jokaiselle tärkeää koska ne on kantavia tukipilareita meidän elämässä. 

Työssäni olen oma itseni ja ihmisten kanssa tehtävässä työssä pitää osata tuoda myös omaa persoonaa esille. Yhdessä päästään pohtimaan minkälainen oman näköinen elämä on, mitä omaan elämään haluaa sisällyttää niin, että se on just oman näköinen. Yksi parhaimmista asioista mitä tässä työssä pääseekin tekemään ja huomaamaan on se kun toimintaan osallistuva oivaltaa itsestään uusia asioita. Juuri niitä asioita mitkä tukevat ja auttavat hänen elämäänsä sillä hetkellä  mutta myös tulevaisuudessa. 

En malta odottaa, että pääsen kohtaamaan tämän toiminnan kautta uusia ihmisiä. Kenties juuri sinua, joka luet tätä.

Ihanaa päivän jatkoa toivottaa

Johanna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

  Heippa! Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :) Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi. Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työ

Kun pahin tapahtuu-tarina kiireellisestä sijoituksesta

  Tiedän odottaa ovikellon kilahdusta. Katson vuoroin lapsiani vuoroin kotiani. Kotiani, joka on aina merkinnyt turvaa ja jonka olen kauniiksi sisustanut. Nyt kuitenkin pelkään. Enemmän kuin koskaan ennen. Yritän rauhoitella itseäni ja työntää hätää kauemmas. Pakotan itseni rauhoittumaan, samalla kun ajatuksissani pohdin vaihtoehtoa ottaa lapset kainaloon ja lähteä niin kauas kuin mahdollista. Kurkkua kuristaa. Lapsille sanon niin rauhallisesti ja lempeästi kuin osaan, että olette varmasti huomanneet äidin olevan väsynyt ja ettei äiti ole jaksanut samoin kuin ennen. Siksi meille tulee kohta kaksi tätiä, jotka auttaa tällaisissa tilanteissa. En halua sanoa enempää ja sammuttaa pientä toivon kipinää siitä, että lapset saisivat jäädä kotiin. Samalla ymmärrän, ettei mikään sanomani tai tekemäni voi muuttaa asioiden kulkua, johon nämä vieraat kohta tulevat päätymään. Syljen suustani sanoja, joihin en itsekään usko. Se vaatii kaikki voimani. Aivan kaiken, mitä minussa on. Mutta lapset eivä