Siirry pääsisältöön

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

 


Heippa!

Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :)

Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi.

Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työpareina ja kehittäjäkumppaneina ovat mieletön voimavara. Heidän kautta olen oppinut uutta itsestäni ja kehittynyt työssäni. Haluankin rohkaista myös muita tutustumaan ja ottamaan käyttöön yhteistyön eri muodot. Ja rohkaista myös sinua, joka mietit, että olisiko minusta antamaan vertaistukea jollekin. Lähde kokeilemaan ja löytämään se sinulle oikea tapa toimia kokemustiedon levittäjänä ja vaikkapa väylänä asiakkaiden ja ammattilaisten välillä.

Opiskelu on mielenkiintoista ja tällä hetkellä täydennän osaamistani tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnolla, jossa pääosassa on palvelumuotoilu. Juuri palveluiden ja toimintojen muokkaaminen eli palvelumuotoilu kohderyhmän tarpeisiin on lähellä sydäntäni. Haluan varmistaa huolellisella suunnittelulla, että järjestämämme toiminta vastaa kohderyhmän tai yhteistyökumppanin toiveeseen ja tarpeeseen. Valmistuminen häämöttää loppuvuodesta ja samalla valmistuu Ilmiötyökalu! Puheeksi oton tueksi kehitettyä Ilmiötyökalua on alusta saakka kehitetty yhteiskehittämisen keinoin ammattilaisten ja asiakkaiden kanssa. Hieman jo mielessä pyörivät seuraavat opinnot, mutta niiden osalta on valinnan vaikeus, niin moni asia kiinnostaa ja ikinä ei ole valmis mihinkään. Keskeneräisyys on kuitenkin hyvä asia ja se pitää myös omat prosessit liikkeellä. 

Luonteeltani olen rauhallinen ja suunnitelmallinen, mutta tilanteen niin salliessa vauhdikas ja innovatiivinen. Useasti ajatukset ja suunnitelmat alkavat rönsyämään, kun kohtaan samanhenkisiä ihmisiä työssä tai vapaa-ajalla. Pidänkin verkostoyhteistyöstä ja yhdessä tekemisestä. Työ on minulle tärkeä osa elämää, mielekäs, persoonallinen ja saman arvopohjan omaava työ, työhyvinvointi, perhe-elämän ja työn yhdistämisen mahdollisuus. Kotona aika kuluu kolmen lapsen, puolison ja espanjanvesikoira Benon kanssa. Tässä hetkessä tärkeintä on, että saan kulkea rinnalla lapsien iloissa ja suruissa. Harrastan käsitöitä, leipomista, mökkeilyä, kotoilua, hieman puutarhaa ja koira on mukana kaikessa touhussa.

Tiimimme on uuden edessä, pitää yhdistää monia palasia ja katsoa millainen palapeli siitä valmistuu. Palapelin rakentamiseen tarvitaan malttia, aikaa, keskustelua, kuuntelua, kuulluksi tulemista ja yhteistä tahtoa.

Tunnelmallista syksynaikaa,

Sanna


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla! Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa! Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiim

Kun pahin tapahtuu-tarina kiireellisestä sijoituksesta

  Tiedän odottaa ovikellon kilahdusta. Katson vuoroin lapsiani vuoroin kotiani. Kotiani, joka on aina merkinnyt turvaa ja jonka olen kauniiksi sisustanut. Nyt kuitenkin pelkään. Enemmän kuin koskaan ennen. Yritän rauhoitella itseäni ja työntää hätää kauemmas. Pakotan itseni rauhoittumaan, samalla kun ajatuksissani pohdin vaihtoehtoa ottaa lapset kainaloon ja lähteä niin kauas kuin mahdollista. Kurkkua kuristaa. Lapsille sanon niin rauhallisesti ja lempeästi kuin osaan, että olette varmasti huomanneet äidin olevan väsynyt ja ettei äiti ole jaksanut samoin kuin ennen. Siksi meille tulee kohta kaksi tätiä, jotka auttaa tällaisissa tilanteissa. En halua sanoa enempää ja sammuttaa pientä toivon kipinää siitä, että lapset saisivat jäädä kotiin. Samalla ymmärrän, ettei mikään sanomani tai tekemäni voi muuttaa asioiden kulkua, johon nämä vieraat kohta tulevat päätymään. Syljen suustani sanoja, joihin en itsekään usko. Se vaatii kaikki voimani. Aivan kaiken, mitä minussa on. Mutta lapset eivä