Siirry pääsisältöön

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy. Kuka on Jonna?

Jonna Rautavirta, asiantuntija, omat avaimet 4you-toiminta

 Hei!

Olen Jonna Rautavirta ja aloitin Omat avaimet 4you-toiminnassa Mielenterveyden keskusliiton asiantuntijana elokuussa 2023. 

Esittelyn kirjoitus hetkellä vielä tutustun työhöni, mutta nyt jo työ tuntuu omalta. Mahtava tutustua uusiin ihmisiin sekä päästä kehittelemään työvälineitä, joiden avulla tuetaan ihmisiä heidän arjessaan elämän eri vaiheissa.

Olen aikoinaan valmistunut merkonomiksi ja työskentelin 10 vuotta taidemuseossa asiakaspalvelijana/toimistotyöntekijänä. Kuitenkin minulla on aina ollut halu auttaa ihmisiä ja lähdin opiskelemaan sosionomiksi. Opintojen aikana minulle heräsi halu tehdä töitä päihde- ja mielenterveypuolella ja suuntasin opiskelut sinne. Omat avaimet 4you-toimintaan siirryin Syömishäiriöliitosta, jossa työskentelin 5 vuotta. 

Pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja kohtaamistyö on lähellä minun sydäntäni. Olen saanut paljon palautetta kohtaamiltani ihmisiltä, että minua on helppo lähestyä. Otan ihmiset aidosti vastaan ja kuuntelen. Olen luonteeltani rauhallinen, mutta kuitenkin tekijä. Tartun toimeen, mutta minä en tykkää hötkyilystä, enkä kiireen tunnusta.

Aikaisemmin olen työskennyt asiakkaiden/kävijöiden kanssa, mutta myös vapaaehtoisten vertaisohjaajien ja kokemustoimijoiden kanssa. Olen tukenut vapaaehtoistoimijoita eri tavalla heidän toimessaan sekä järjestänyt heille koulutusta ja virkistäytymistä. 

Vapaa-ajalla touhuan kaikenlaista tyttärieni kanssa. Tykkään käydä teatterissa, museoissa, elokuvissa. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa mieltä ja harmittaa vähän, että viimeisten vuosien aikana tämä on jäänyt vähemmälle. Luonto on minulle kuitenkin paljon muutakin kuin metsä. Luontoa löytyy myös kaupungista, puistoista, istutuksissa. Vesi on elementtinä kiehtova ja kesäisin käynkin uimassa mahdollisimman paljon luonnon vesissä. 

Lukuharrastusta olen myös elvyttänyt vuosien jälkeen ja tällä hetkellä luen Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -kirjasarjaa. Neulon mielelläni sukkia ja tässäkin huomaan kausi vaihtelua. Yleensä näin syksyn kynnyksellä neulomisinto palaa. Sukkia neulon niitä tarvitseville ja usein olenkin lahjoittanut neulomani sukat hyväntekeväisyyteen.

Mielelläni tulen kertomaan lisää Omat avaimet 4 you-toiminnasta, kouluttamaan ammattilaisia käyttämään työvälineitä sekä ohjaamaan mahdollisesti ryhmää. 

Kuvassa kissani Tiikeri näyttää mallia kuinka päivän aikaan on hyvä välillä oikaista itsensä vaikka sohvan nurkkaan.

Kissa nukkuu sohvallaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla! Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa! Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiim

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

  Heippa! Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :) Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi. Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työ

Kun pahin tapahtuu-tarina kiireellisestä sijoituksesta

  Tiedän odottaa ovikellon kilahdusta. Katson vuoroin lapsiani vuoroin kotiani. Kotiani, joka on aina merkinnyt turvaa ja jonka olen kauniiksi sisustanut. Nyt kuitenkin pelkään. Enemmän kuin koskaan ennen. Yritän rauhoitella itseäni ja työntää hätää kauemmas. Pakotan itseni rauhoittumaan, samalla kun ajatuksissani pohdin vaihtoehtoa ottaa lapset kainaloon ja lähteä niin kauas kuin mahdollista. Kurkkua kuristaa. Lapsille sanon niin rauhallisesti ja lempeästi kuin osaan, että olette varmasti huomanneet äidin olevan väsynyt ja ettei äiti ole jaksanut samoin kuin ennen. Siksi meille tulee kohta kaksi tätiä, jotka auttaa tällaisissa tilanteissa. En halua sanoa enempää ja sammuttaa pientä toivon kipinää siitä, että lapset saisivat jäädä kotiin. Samalla ymmärrän, ettei mikään sanomani tai tekemäni voi muuttaa asioiden kulkua, johon nämä vieraat kohta tulevat päätymään. Syljen suustani sanoja, joihin en itsekään usko. Se vaatii kaikki voimani. Aivan kaiken, mitä minussa on. Mutta lapset eivä