Siirry pääsisältöön

Luovuudella väriä elämään!

Olen 26 -vuotias intohimoinen käsitöiden tekijä. Olen tehnyt käsitöitä lähes tulkoon koko elämäni ajan. Opin jo 9 -vuotiaana neulomaan ja virkkaamaan ja siitä se lähti. 


Nykyään neulomisen ja virkkaamisen lisäksi teen hyvin laajasti erilaisia käsitöitä. Tykkään tehdä ryijyjä, kutoa, maalata ja askarrella. Ja saan tehtyä käsilläni ja luovuudellani paljon erilaisia asioita mm. seinäryijyjä, ryijytakkeja, villapaitoja, lapasia, koruja, villasukkia! Tykkään opetella ja kokeilla uusia asioita. 
Suosittelen kaikkia reippaasti kokeilemaan eri käsityön menetelmiä ja haastamaan itseään jos siihen on pienikin murunen mielenkiintoa sisällä!Luovuus on osa elämääni, osa itseäni. Luovuus on minulle tapa nähdä tätä maailmaa mitä me elämme. Luovuuden, omien käsieni kautta tuon muiden nähtäväksi sen mitä minä näen. Samalla koen ylpeyttä siitä mitä osaan tehdä. 

On upeaa seurata myös käsityön syntyprosessia siitä, mitä kaikkea omien käsien kautta pystyykään tekemään!Monesti inspiraation iskiessä haluan päästä toteuttamaan ideani välittömästi. Luovuudesta saan itselleni hyvää mieltä ja parhaimmillaan se on "flow-tilan" saavuttamista. 

Luovuus antaa minulle väriä elämääni ja koen sen rikkautena. 

Luovuus on iso osa elämääni ja joskus uppoudun käsitöiden tekemiseen tunti kausiksi. Tuon luovuuttani esille myös omalla instagram-tilillä ja blogissani.


Pääsin luomaan oman ikkunatarinani Omat avaimet-projektin tiloihin syksyllä 2018. Toin ikkunatarinaan neljä erilaista ryijyä. Yksi ryijystä "Etsi kettu" laitettiin esille toimiston ikkunaan. Loput ryijyt muodostivat kokonaisuuden joka laitettiin esille toimiston sisätiloihin.  Ryijyt kertoivat yhtenäistä tarinaa omasta suruprosessistani. Ryijyjen nimet olivat "Ketuttaa", "Kaipuu" ja "Feeniks". 


Omien töiden esille saaminen tuntui itsestä todella hyvältä koska ryijyt olivat tarkoitettukin nähtäväksi eikä pölyttymään nurkkiin. Ikkunatarinan jälkeen ryijyt ovat olleet esillä myös Kiuruveden kulttuuritalolla ja nyt ne ovat matkalla "Kulttuurista Siivet ja Juuret" järjestämään kiertävään näyttelyyn.


Nyt annan teille kaikille vinkin jota voitte helposti kokeilla kotona eikä se maksa hirveästi. Viime helmikuussa tein erilaisia hamahelmi korviksia. Hamahelmi korviksen tekoon et tarvitse mitään muuta kuin: hamahelmiä, hamahelmi alustan, silitysraudan ja korviskoukut & välirenkaat. Korviksen voit toteuttaa omalla tyylillä tai katsoa vinkkejä pinterestistä. Toivon sinulle inspiraatiota käsillä tekemiseen ja luovuuteen!

-Si.E.Vä eli Silja Väätäinen-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla! Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa! Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiim

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

  Heippa! Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :) Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi. Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työ

Kun pahin tapahtuu-tarina kiireellisestä sijoituksesta

  Tiedän odottaa ovikellon kilahdusta. Katson vuoroin lapsiani vuoroin kotiani. Kotiani, joka on aina merkinnyt turvaa ja jonka olen kauniiksi sisustanut. Nyt kuitenkin pelkään. Enemmän kuin koskaan ennen. Yritän rauhoitella itseäni ja työntää hätää kauemmas. Pakotan itseni rauhoittumaan, samalla kun ajatuksissani pohdin vaihtoehtoa ottaa lapset kainaloon ja lähteä niin kauas kuin mahdollista. Kurkkua kuristaa. Lapsille sanon niin rauhallisesti ja lempeästi kuin osaan, että olette varmasti huomanneet äidin olevan väsynyt ja ettei äiti ole jaksanut samoin kuin ennen. Siksi meille tulee kohta kaksi tätiä, jotka auttaa tällaisissa tilanteissa. En halua sanoa enempää ja sammuttaa pientä toivon kipinää siitä, että lapset saisivat jäädä kotiin. Samalla ymmärrän, ettei mikään sanomani tai tekemäni voi muuttaa asioiden kulkua, johon nämä vieraat kohta tulevat päätymään. Syljen suustani sanoja, joihin en itsekään usko. Se vaatii kaikki voimani. Aivan kaiken, mitä minussa on. Mutta lapset eivä