Siirry pääsisältöön

Kokemusasiantuntija Matias esittäytyy!


Olen Matias Kangas, 29-vuotias muusikko ja sosionomiopiskelija.

Pidän majaani Joensuussa, jossa koetan jaksamiseni mukaan opiskella ja toimia muiden mielenkiinnon kohteitteni parissa. 
Harrastan lukemista, musiikin kuuntelemista, televisiosarjojen katselemista, podcastien kuuntelua (yleensä enemmän tieto- kuin viihdepainotteisesti), lenkkeilyä, kitaransoittoa, laulujen tekemistä (ja esittämistä), laulamista, teatteria, runoutta ja monensorttista kirjoittamista. 

Lähivuosina on ollut vaihtelevasti aika rankkaa ja välillä iisimpää, mutta ihan kiitettävällä tavalla olen saanut omia mörköjäni pakettiin näiden vuosien aikana!


Tulin mukaan Omiin Avaimiin ollessani Aspan asiakkaana vuoden 2017 syksyllä. Hanke tuli hyvään saumaan - se auttoi merkittävästi saattamaan muutamia omia tavoitteitani maaliinsa. Olen saanut olla kokemusasiantuntijan ominaisuudessa mukana apuohjaamassa Omat Avaimet-ryhmää, olen ottanut osaa kehittämispalavereihin, olen edustanut Omia Avaimia erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa ympäri Suomea. Olen myös soittanut musiikkia hankkeen tapahtumissa. Koen päässeeni vaikuttamaan tässä hankkeessa monilla tasoilla ja haluamillani tavoilla.
Olen alunperin kotoisin Lieksasta, ja tulen suurperheestä. Mielenterveys, kuntoutuminen, väsyneen auttaminen ja etiikka ovat kiinnostaneet minua hyvin kauan. 
Vietän tolkuttomasti aikaa miettien sitä, kuinka voisin olla parhaiten avuksi eniten apua tarvitseville. 
Halu pelastaa maailma laittaa joskus kapuloita oman jaksamisen rattaisiin, mutta pikkuhiljaa vuosien varrella sitä oppii elämään omien tavoitteidensa, unelmiensa ja arvojensa kanssa. 

Olen silti sitä mieltä, että vahva palo auttaa ihmisiä ja saada oikeutta huonommassa asemassa olevalle on merkittävä osa omaa persoonani, en olisi Matias, jos en näiden teemojen kanssa toimisi!

-Matias-

Käy kuuntelemassa mun tekemiä biisejä Juoksija ja Väsynyt vitsi YouTubesta. Löydät YouTubesta myös muita minun biisejä. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla! Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa! Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiim

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

  Heippa! Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :) Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi. Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työ

Kun pahin tapahtuu-tarina kiireellisestä sijoituksesta

  Tiedän odottaa ovikellon kilahdusta. Katson vuoroin lapsiani vuoroin kotiani. Kotiani, joka on aina merkinnyt turvaa ja jonka olen kauniiksi sisustanut. Nyt kuitenkin pelkään. Enemmän kuin koskaan ennen. Yritän rauhoitella itseäni ja työntää hätää kauemmas. Pakotan itseni rauhoittumaan, samalla kun ajatuksissani pohdin vaihtoehtoa ottaa lapset kainaloon ja lähteä niin kauas kuin mahdollista. Kurkkua kuristaa. Lapsille sanon niin rauhallisesti ja lempeästi kuin osaan, että olette varmasti huomanneet äidin olevan väsynyt ja ettei äiti ole jaksanut samoin kuin ennen. Siksi meille tulee kohta kaksi tätiä, jotka auttaa tällaisissa tilanteissa. En halua sanoa enempää ja sammuttaa pientä toivon kipinää siitä, että lapset saisivat jäädä kotiin. Samalla ymmärrän, ettei mikään sanomani tai tekemäni voi muuttaa asioiden kulkua, johon nämä vieraat kohta tulevat päätymään. Syljen suustani sanoja, joihin en itsekään usko. Se vaatii kaikki voimani. Aivan kaiken, mitä minussa on. Mutta lapset eivä