Siirry pääsisältöön

Työreissua ja minilomaa kesäisessä Helsingissä työporukalla!

Omat avaimet -projektissa on kahdesta eri organisaatiosta työntekijöistä, Aspa-säätiöstä ja Mielenterveyden keskusliitosta. Tästä syystä meidänkin tiimi reissaa joskus eri suunnilla koska molemmilla organisaatioilla on omia henkilöstöpäiviä, kehittämispäiviä jne.

Tällä viikolla onkin ollut Mielenterveyden keskusliiton henkilöstöpäivät Linnanmäellä ja tänään on vielä kehittämispäivä Malmilla. Tästä syystä Johanna, Anna ja Tuija onkin viettänyt aikaansa Helsingissä. Ja tämä Helsingin reissu onkin meidän viimeinen reissu ennen kesälomille jäämistä.

Johanna tuli Helsinkiin jo maanantai iltana. On mahtavaa, että töitä pystyy tekemään mistä vaan niin tiistai päivänä pystyi koneella näpyttelemään paaaaaljon sähköpostiviestejä ja etsimään satoja ja taas satoja sähköpostiosoitteita, että sai lähetettyä HEVARI-koulutuksista mainosta eteenpäin. 

Johanna kävi tiistaina myös katsomassa tadienäyttelyn "Sankarigallerian". Näyttelyssä on esillä kuvistus kuvia jotka on tehty "Sankaritarinoita tytölle" ja "Sankaritarinoita pojille" -kirjaan. Kaikki näyttelyssä olevat teokset on myytävänä ja siitä tuleva tuotto menee kokonaisuudessa Mielenterveys seuran mielinauha-keräykseen. Itse näyttelypaikkakin oli tunnelmaltaan aivan ihana. Näyttely sijaitsee vanhassa kirjakaupassa josta huokuu historiallinen tunnelma ja aivan ihana kirjojen tuoksu. ISO SUOSITTELU! Kannattaa käydä jos vain mahdollista! 


Tuija ja Anna saapui tiistai iltapäivänä Helsinkiin. Ja jonkinlaisen telepaattisen yhteyden myötä Johanna löysin heidän Foorumista aivan sattumalta! Siitäpä sitten lähdettiin kauppatorille ja hypättiin lauttaan ja suunnattiin Suomenlinnaan. Ilma oli mitä loistavin! Saatiin upeita valokuvia Suomenlinnassa ja oli mahtava rupatella ilman mitään kiireitä... sehän tuntui ihan minilomalle.

Helsinki on kyllä aivan upea kaupunki, varsinkin tälläisillä aurinkoisilla ja lämpimillä päivillä! Olisi tehnyt mieli vain jatkaa kävelyä tai ratikassa istumista, että näkee enemmän Helsinkiä! Ai että!


Keskiviikkona meillä oli sitten henkilöstöpäivät Linnanmäellä. Henkilöstöpäiville osallistui Mielenterveyden keskusliiton koko henkilöstö. Päivän ohjelmassa oli Taiteen sulattamon kulttuurikoulutus, käytiin läpi ajankohtaisia asioita (niitähän riittää kun koko porukka on paikalla) sekä saatettiin eläkkeelle kolme työntekijää. Tämän jälkeen lähdettiin isolla porukalla Linnanmäen laitteisiin ja rupattelu jatkui! Osa kävi katsomassa Peacock -teatterissa musikaalin.Tänään sitten suunnataan vielä tiimin kehittämispäiville Malmille josta hypätään junan kyytiin ja suunnaksi otetaan Iisalmi. Täytyy jo tässä vaiheessa sanoa, että tämä Helsingissä käynti on ollut kaikin puolin aivan loistava! Tästä on hyvä jatkaa sitten työntekoa ennen kesälomia.


Ihanan aurinkoista ja lämmintä päivää kaikille!

-Johanna-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Omat avaimet 4you -tiimi esittäytyy! Kuka on Johanna?

Omat avaimet 4you -toiminnan tiimi on aloittanut täydellä kokoonpanolla ja nyt onkin hyvä hetki tehdä meidän tiimiläisistä esittelyä meidän somen puolelle. Tästä alkaakin sitten kuukauden mittainen jakso, joka viikko yksi meidän tiimiläisistä esittäytyy. Joten kannattaa pysyä kuulolla! Omat avaimet 4you -tiimi lähtee täynnä tarmoa ja innokkuutta kohti vuoden 2023 syksyä sekä samaan aikaan pohtimaan ja miettimään vuoden 2024 toiminnan sisältöä ja painopisteitä. Toiminnassa korostuu erityisesti tarvelähtöisyys, kuulluksi tuleminen ja yhdessä tekeminen. Meidän tiimiin kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä asiassa kun asiassa! Mutta sitten itse asiaan eli tiimiläisen ensimmäiseen esittelyyn. Täällä teille näpyttelemässä on Johanna Kainulainen. Toimin Aspa-säätiössä koordinaattorina ja Omat avaimet 4you-toiminnassa olen tiiminvetäjänä. Osallistun aktiivisesti toimintaan myös ja minut tullaan näkemään niin ryhmissä, yhteistyöpaluissa, eri esittelyissä, somessa.. kaikessa mitä me koko tiim

Omat avaimet 4You -tiimi esittäytyy. Kuka on Sanna?

  Heippa! Olen Omat avaimet 4You -toiminnan Keski-Suomen vahvistus Inkiläisen Sanna. Tässä pieni esittely itsestäni. Paremmin tulen tutuksi yhteisen tekemisen myötä eli ollaan yhteyksissä :) Työurani olen aloittanut käsityöalan yrittäjänä, jossa vierähtikin reilut 10 vuotta. Oman terveyden vuoksi ammatista oli luovuttava ja olikin aika pohtia uutta alaa, jossa työskentely olisi mahdollista ja olisin taas työkykyinen. Lähdin opiskelemaan sosionomiksi, opinnoissa suuntauduin mielenterveys- ja päihdetyöhön. Oman paikkani löysin lastensuojelusta jo opintojen aikana ja sille tielle jäin. Aspa-säätiön töihin siirryin vuoden 2022 alkupuolella 4You-toimintaan, jossa kohderyhmä oli jälkihuoltonuoret ja tavoitteena arjen tukeminen ja voimavarojen vahvistaminen. Toiminta yhdistyi Omat avaimet -toiminnan kanssa tämän vuoden alussa ja nimetkin yhdistyivät Omat avaimet 4You:ksi. Työssäni kohtaan erilaisia ihmisiä ja juuri kohtaamiset ovat työn suola. Kokemustoimijat ja kokemusasiantuntijat työ

Kun pahin tapahtuu-tarina kiireellisestä sijoituksesta

  Tiedän odottaa ovikellon kilahdusta. Katson vuoroin lapsiani vuoroin kotiani. Kotiani, joka on aina merkinnyt turvaa ja jonka olen kauniiksi sisustanut. Nyt kuitenkin pelkään. Enemmän kuin koskaan ennen. Yritän rauhoitella itseäni ja työntää hätää kauemmas. Pakotan itseni rauhoittumaan, samalla kun ajatuksissani pohdin vaihtoehtoa ottaa lapset kainaloon ja lähteä niin kauas kuin mahdollista. Kurkkua kuristaa. Lapsille sanon niin rauhallisesti ja lempeästi kuin osaan, että olette varmasti huomanneet äidin olevan väsynyt ja ettei äiti ole jaksanut samoin kuin ennen. Siksi meille tulee kohta kaksi tätiä, jotka auttaa tällaisissa tilanteissa. En halua sanoa enempää ja sammuttaa pientä toivon kipinää siitä, että lapset saisivat jäädä kotiin. Samalla ymmärrän, ettei mikään sanomani tai tekemäni voi muuttaa asioiden kulkua, johon nämä vieraat kohta tulevat päätymään. Syljen suustani sanoja, joihin en itsekään usko. Se vaatii kaikki voimani. Aivan kaiken, mitä minussa on. Mutta lapset eivä